QR Central Station

Engaged by Queensland Rail, PDT Architects were appointed to design and document the Central Station renovations for the platforms and office.

The BOH offices were staged through a series of stakeholder workshops and coordination with the client and contractor during the design process and developed in the construction phase. The staging enabled the staff to maintain amenities and office / lunchroom breakout spaces while the contractor demolished and finalised zones within the site. Once an area was completed, the staff was decanted into the newly refurbished spaces, ensuring QR station staff access to amenity throughout the works.

The new platform design is to move away from the dull existing décor and create a brighter, more modern palate, considering the overall station precinct for future development. The new design will also accommodate future proofing of services and maximise safe access into ceiling structures at platform levels.

Client

Queensland Rail

Brisbane CBD

Location

7,850m2

Size

SIMILAR PROJECTS.